Heikki Hursti

Laupeudentyö ry:n nykyinen varatoiminnanjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Hursti syntyi 8.8.1954 Helsingissä. Hän on kolmanneksi vanhin sisaruksistaan juuri ennen kaksoisveljeään Mikkoa.

Heikin nuoruus ei ollut helppo. Isän alkoholinkäyttö teki tästä agressiivisen ja väkivaltaisen. Heikki tietää, mitä pelko on ja mitä on elää, kun on asunto, mutta ei kotia. Keskittymisvaikeudet koulussa ja yleinen rauhattomuus ilmenivät kadulla. Kiinnostus musiikkiin vei hänet kuitenkin Lahden varuskunnan soittokuntaan soitto-oppilaaksi. Siellä tapahtui myös hänen suuri elämänmuutoksensa: Erään yöllisen rukouksen jälkeen Jeesus Kristus tuli myös hänen purtensa kippariksi.

Siitä lähtien Heikki on vienyt Hyvää Sanomaa eteenpäin. Heikki ja hänen gospel-yhtyeensä Jumalan tähdet kiersivät ilosanomansa kanssa ympäri Suomea. Heikki on toiminut järjestötyön lisäksi nuorisotyöntekijänä, helluntaiseurakunnan pastorina Torniossa ja Lapin helluntaiseurakuntien koulutyöntekijänä. Hän löysi oman lapin kultansa – siis vaimonsa – Torniosta ja he avioituivat vuonna 1973. Heillä on tällä hetkellä 3 lasta ja 6 lastenlasta.

Perhe ohjattiin vuonna 1988 Espanjaan lähetystyöhön. Kaksi ensimmäistä vuotta kuluivat pohjoisessa Espanjassa La Riojan pääkaupungissa Logroñossa. Seuraavat 9 vuotta kuluivat Etelä-Espanjassa, Malagan provinssissa. Heikki toimi tuolloin pastorina espanjalaisessa seurakunnassa Malagassa ja Aroyo de la Miel -nimisessä rannikkokylässä. Turistikirkon pastorina hän toimi noin 7 vuotta, aina siihen asti kunnes perhe koki, että on aika palata kotiin Suomeen, minne he sitten palasivatkin vuonna 2001. Isä-Veikon kanssa yhteistyö alkoi jo samaan aikaan kun Heikki vielä toimi Suomessa maalarina.

Hurstien sukuun näyttää siunaantuneen paljon erilaisia lahjoja, joita on suotu myös Heikille. Hän on musiikin lisäksi löytänyt itsestään kuvataiteellisia lahjoja – akvarellien maalaus on hänen intohimonsa. Näyttelyitä hän on pitänyt 4 Espanjassa ja 5 Suomessa. Hän on kuulunut jäsenenä Itä-Helsingin taiteilijoihin ja Christian Artists of Finlandiin eli CAF:iin.

Veikko-isän poislähdön jälkeen oli selvää, että Heikki ottaa avustustoiminnan jatkamisen vastaan. Se oli myös Veikon toive. Tällainen auttamistyö ei kuitenkaan ollut Heikille uutta: Seurakuntatyössä toimiessaan hän on myös joutunut järjestämään erilaisia tapahtumia, joissa on jaettu ruokaa ja vaatteita.

“Uskon, että on Jumalan johdatusta, että olen tekemässä juuri tätä työtä”, sanoo Heikki itse ja jatkaa: “Isän papereiden joukosta löytyi lappu, jossa oli sekä äidin että isän käsialaa ja siinä viesti: Muistuta Heikkiä siitä näkemästäni näystä, jonka mukaan Hessu tulee jatkamaan tätä työtä.” Tämä oli Heikille hyvin rohkaiseva ja kannustava löytö.

Heikki on saanut työstään useita tunnustuksia kuten esimerkiksi:

– Suomen Leijonan ritarikunnan ritarimerkki (SL R)
– Helsingin kaupungin kultainen mitali
– Knight 1st. Class – Order of Universal Goodwill
– Toivontuoja 2011 – Sininauhaliitto
– ELO-säätiö – Ruokakulttuuriteko 2016
– Vuoden köyhyyden lähettiläs
– Vuoden äijä 2016

 


 

Sini Hursti

Sini-Julia Hursti vietti lapsuutensa melkein kokonaisuudessaan Espanjassa, jossa hän kävi peruskoulun.

Tämän jälkeen Hurstin perhe muutti takaisin Suomeen, jossa Sini valmistui parturi-kampaajaksi.

Tätä ammattia hän on myös harjoittanut osana yhdistyksen auttamisohjelmaa, jossa vähävaraisille tarjotaan parturi-kampaamon palveluita.

Sini-Julia aloitti työt yhdistyksessä vuonna 2012, kun Heikki sairastui vakavasti ja on ollut siitä asti mukana toiminnassa.

Hän hoitaa työssään hallituksen sihteerin tehtäviä sekä on yhdistyksen toiminnanjohtaja.

Sini on Heikin nuorin lapsi ja samalla työtä pelkäämätön nainen, joka tekee kaiken yhdistyksessä sydämellään.

Sinin suurimmat intohimon kohteet ovat koirat ja ruuanlaitto.

 


 

Pekka “Pikkis” Hursti

Pekka “Pikkis” Hursti on Heikin nuorin veli.

Hän on ollut yhdistyksen toiminnassa lähes siitä lähtien, kun Heikki aloitti työn Veikko-isän kuoleman jälkeen.

Pekka hoitaa pääasiassa tavaran kuljetukseen liittyviä tehtäviä.

Pikkiksen suurin intohimo on moottoripyöräily ja hänen Harley Davidson on kesällä liikkeessä lähes joka päivä.