Arvo Hursti aloitti Helsingissä avustustyön vuonna 1916. Työssään hän omistautui auttamaan niin sanottuja “katupoikia”, joilla ei ollut rahaa eikä asuntoa.

Arvo ja Elli Hurstin perheeseen syntyi 7 lasta, joista Veikko oli toiseksi nuorin. Veikko oli lahjakas piirtäjä ja atleetti, joka maalasi mainosjulisteita ja oli sirkuksen voimamies sekä akrobatiaryhmän jäsen. Veikko avioitui Lahja o.s Miettisen (1927 – 1997) kanssa ja heille syntyi 6 lasta.

Veikko Hurstin suku on lähtöisin Pirkanmaalta ja on saapunut Helsinkiin 1880-luvun alussa. Veikon vanhemmat olivat Arvo Hursti (1883 – 1967) ja Elli o.s Heiskanen (1888 – 1977). Arvo-isä toimi pastorina ja monen seurakunnan palvelijana mm. Inkerinmaalla, Pietarissa, Koivistolla ja Helsingissä. Hän toimi myös katu- ja orpolasten hengellisen ja urheilutoiminnan edistäjänä sekä oli monen yhdistyksen perustajajäsen. Lieneekö juuri tästä Veikkokin saanut sittemmin kipinänsä Helsingin hädänalaisten auttamiseen?!

Veikko ja Lahja kokivat herätyksen vaikeiden elämäntilanteiden ja ongelmien seurauksena ja he alkoivat auttaa Helsingin vähävaraisia ja hädänalaisia lähimmäisiään. Veikko toimi ja auttoi jo silloin, ”kun toiset vielä aprikoivat hätää ja auttamisen tarvetta”, kuten Arkkipiispa John Wikström Veikon siunaustilaisuudessa mainitsi.

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry -yhdistys on perustettu vuonna 1983, vaikka itse työ Veikolla ja Lahjalla alkoikin vuonna 1967.

Leipäjono on ilmiönä tullut tutuksi suomalaisille etenkin 1990-luvun alun lamavuosista lähtien, mutta Veikko Hursti jakoi ruokaa tarvitseville jo 1960-luvulla. Toiminta on laajentunut ensimmäisistä päivistä huomattavasti ja nykyisin ruokajakeluita järjestetään Helsingissä 2 kertaa viikossa. Ruokapaketteja lähetetään tarvitseville postitse perinteisesti joulun aikaan ja myös ympäri vuoden. Ruokaa viedään tarvittaessa suoraan myös esimerkiksi hoitokoteihin.

Vuonna 2004 pidetyssä Suomen arvostetuin henkilö -äänestyksessä Veikko sijoittui 10 arvostetuimman henkilön joukkoon.